Op vier september 2015 breidt vzw Koveken de reuzenfamilie van vijf reuzen uit naar zeven reuzen: Jacobus & Jacoba adopteren reuzen Huub & Bo, broer en zus.

Mr. Louis Vandenbroucke (uitbater van HUBO Lokeren) schonk begin 2015 twee reuzen aan VZW Koveken.  De reuzen in kwestie, Huub en Bo, werden gebouwd (in onze wijk) in 1993 naar aanleiding van het toenmalige TV1-programma “De Droomfabriek”.

Ze waren daarna gedurende enkele jaren te zien in verschillende reuzenstoeten maar verdwenen daarna spoorloos, werden zelfs verloren gewaand.  Beide reuzen bleken echter na in vrij goede gezondheid te verkeren ergens op een hoge stellingkast.

Dankzij de goede zorgen van onze voorzitter René en diens echtgenote Magda en reuzenmeester Dave werden beide reuzen tip-top in orde gezet.

De adoptie komt ook in een bijzonder jaar: onlangs werd de Reuzencultuur in Vlaanderen erkend als Cultureel Erfgoed (mede onder impuls van vzw Reuzen in Vlaanderen en LECA).

Reuzen worden geboren, trouwen, vieren verjaardagen, en – voor het eerst in Vlaanderen bij ons weten – worden ze ook geadopteerd.

VZW Koveken en de Lokerse Schepen van Burgerlijkse Stand, Claudine De Waele, geven hiermee een mooi signaal m.b.t. het BORGEN van Vlaams én Lokers erfgoed.

Dankzij de enthousiaste medewerking van het Lokerse Stadsbestuur en vooral de Lokerse Schepen van Burgerlijke Stand Claudine De Waele werden broer en zus Huub & Bo met de nodige praal en luister op vrijdag 4 september om 19hr in de Trouwzaal van het Lokerse Stadhuis officieel geadopteerd door Jacobus en Jacoba Van Kerckhove en vzw Koveken.

Bij een adoptie horen, naast de trotse ouders (Heirbrugse Reuzen Jacobus en Jacoba Van Kerckhove), ook trotse meters en peters:

Reus Bo:

  • peter: Louis Vandenbroucke (uitbater Hubo Lokeren)
  • meter: Eliane De Caluwe (voorzitter Raad van Toerisme Lokeren)

Reus Huub:

  • meter: Claudine De Waele (schepen van Burgerlijke Stand)
  • peter: Jerome Van Doorslaer (schepen van Feestelijkheden)