Als de vakanties afgelopen zijn en de schoolgaande jeugd terug aktief wordt, is Koveken in aantocht…

De volgende weken worden druk: er was gisteren een ontbijt met een verhaal, komende zaterdag met de reuzen in Deurne, op 13/9 nodigen we je uit op de workshop ‘maak je eigen Koven’ en uiteraard is er het Kovekensweekend op 26, 27 en 28 september… kortom: er is leven in de brouwerij!

Het thema voor Koveken dit jaar is – hoe kan het ook anders – “1914 – 2014”. Verhalen over ‘den grooten oorlog’ maar ook andere anekdotes van 100 jaar geleden… we zijn benieuwd hoe creatief de Heirbruggenaren (of is het Heirbruggelingen?) dit jaar zullen zijn bij de aankleding van hun Koven.

Mogen we van deze gelegenheid gebruik maken om een oproep te doen om de traditie van ‘het steken van ne koven’ ook dit jaar massaal te ondersteunen?  Bij gesprekken met LECA en Erfgoedcel Waasland is gebleken dat de traditie van Koveken echt UNIEK is in onze streken… Wij willen er alvast alles aan doen om deze traditie te behouden én nieuw leven in te blazen… maar dat kan uiteraard enkel en alleen met de hulp van alle inwoners van de Heirbrugwijk…

Binnenkort valt de programma flyer bij alle inwoners van de wijk in de bus, maar in première vindt u hier alvast de affiche!