woensdag, 26 februari 2020
Banner
Welkom Nieuws Kovekenskermis 2019: het programma

Het vierde weekend van september komt eraan: traditiegetrouw starten we het Kermisweekend met de scholenbezoekjes van de reuzen, en de openingsstoet onder muzikale begeleiding van de Kovekensvrienden. Dit jaar met twee speciale extra's: de inhuldiging van een beeld n.a.v. 50 jaar Kovekens Reuzenstoet én de voorstelling van een stripverhaal 'De Kovekensmoord' getekend en geschreven door Tom Muyldermans.

Zaterdag is er de rommelmarkt, vergeet niet te proeven van het Mareklopbier 'Ne Koven' - een bier van Heirbrugse bodem!

's Namiddags is er bovendien een Kinderfestijn (De Tovertuin) waar kinderen zich van harte kunnen uitleven (en waar oudersen vrienden gezellig kunnen bijkletsen met een drankje en/of snack).

's Avonds is er de tweede Kovekenskwis (inschrijving is noodzakelijk via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. )

Hoogtepunt - uiteraard - is de Reuzenstoet op zondag met meer dan 70 reuzen! En dit jaar neemt de Reuzenstoet een speciale plaats in: het is de VIJFTIGSTE!

We hopen dan ook dat de bewoners van de wijk - nog meer dan vorige jaren - de huizen zullen versieren met vlaggen én Kovens (dit jaar onder het thema: GOUDEN KOVEN!) - de prijsuitreiking vindt dit jaar plaats op 27/9 - vanaf 19 u in Parochiezaal Sint-Anna.. al wie een Koven steekt maakt kans!

Alle details vind je in dit overzicht en uiteraard ook op de affiche!

We wensen alle buurtbewoners én bezoekers een fijne kermis toe!

Affiche Koveken 2019

Deze Kovekenskermis, mét de vijftigste reuzenstoet, is onze eerste kermis zonder onze ere-voorzitter Wilfried... voor zijn naasten, familie en vrienden een bijzonder moment om hem te herdenken...