woensdag, 26 februari 2020
Banner
Welkom Bestuur Hulde aan Wilfried

Hulde aan Wilfried

Hulde aan Wilfried

Wilfried Van Rostenberghe
voorzitter vzw Koveken van 1977 - 2015
ere-voorzitter van vzw Koveken
overleden te Lokeren op 30 november 2018

Soms is een blad papier gewoon te klein.
Te klein om op te sommen wat een mens in zijn leven allemaal gedaan heeft.
Te dun om de grootsheid van een mens te trotseren.
Te bleek om de diversiteit aan eigenschappen te verbeelden die typisch waren voor een mens.

Vele jaren is Wilfried - na Maurice, die andere grote meneer - voorzitter geweest van vzw Koveken. Met veel succes, samen met Mariette, samen met vele vrijwilligers heeft hij ervoor gezorgd dat dat rare fenomeen met die poppen aan de gevels, en die reuzenstoet bekend was in heel Lokeren en ver daarbuiten.

Hoeveel Kovens zou hij in zijn leven in elkaar getimmerd hebben?
Hoeveel keer zou hij vlaggen, lampjes en luidsprekers opgehangen en terug afgebroken hebben?
Welke stoel of tafel uit de parochiezaal heeft hij geen tientallen keren klaar gezet en weer opgeruimd?

Met veel zorg en aandacht voor kwaliteit zette hij zich vele jaren in voor de vzw. In gouden tijden, maar ook in moeilijke tijden was hij onvermoeibaar in de weer voor Koveken... zo had hij het beloofd aan Maurice toen hij hem opvolgde.

Wie weet hoeveel mensen hij kende... niet alleen door zijn betrokkenheid bij Koveken, maar ook door zijn betrokkenheid bij het koor, de parochie, en tal van organisaties waar ze onvoorwaardelijk op zijn steun en daadwerkelijke hulp konden rekenen.  
Hij wist mensen samen te brengen en creëerde de gelegenheid om samen te vieren, te feesten, te eten, te drinken... en dat zowel voor de gewone man uit de straat als de burgemeester: voor hem was iedereen gelijk.

Geen praktisch probleem was te groot of te complex: hij vond er steeds een geniaal eenvoudige oplossing voor; handig als hij was, met een oog voor kwaliteit én detail.  
Nooit verlegen ook om zijn kennis en kunde te delen: “ik zal jou eens tonen hoe dat moet”, maar dan in sappig Lokers.

Wilfried heeft geleefd... echt geleefd.  De twinkels in zijn ogen bij het vertellen van historische en hilarische avonturen eender waar en wanneer schitterden bij zoveel levensvreugde. 
De herinneringen aan reizen, concerten, activiteiten allerhande: het was zijn zuurstof en eten tegelijkertijd.

Op een dag kwam echter het verdict dat diezelfde zuurstof ooit problematisch zou worden.

Wilfried, je gaat rusten in Daknam, zo las ik. De cirkel is rond, je bent er immers ook geboren.  En Daknam had bij jou meer dan één streepje voor op d’Heirbrug, dat is algemeen geweten.

Ik wens je goeie reis, waar je ook terecht komt; doe zeker de groeten aan Maurice (geniet van zijn muziek!), en aan Frank, en aan zovelen anderen die jou vooraf gingen.

Aan Mariette, de hele familie, de vele vrienden en kennissen wensen we heel veel mooie herinneringen toe.

De vierde zondag van september is sowieso eentje waar geschiedenis, nostalgie en herinneringen belangrijk zijn... En in 2019 - een bijzonder Kovekensjaar - zal dat vierde septemberweekend inderdaad heel bijzonder zijn: het eerste zonder Wilfried.

Lokeren, 8 december 2018

Wilfried Van Rostenberghe